Blog

Vichy SLOW AGE

16.09.2018 21:50

Moje prvé skúsenosti s kozmetikou Vichy sú veľmi pozítivne. Naviac ma zaujal nočný krém SLOW AGE NUIT. Má príjemnú vôňu, zvlášnú čokoládovú farbu a gélovú textúru. Rýchlo sa vstrebáva. Nazvala by som ho elixírom krásy. Večer si ho nanesiete na odlíčenú pleť a ráno sa zobudíte krajšie, ako v nejakej rozprávke. Ako lektvar mladosti. 

Krém SLOW AGE NUIT od Vichy obnovuje pleť a pomáha jej oxysličovaniu. Obsahuje antioxidačné aktívne látky proti starnutiu pleti. Počas noci pleť vyhladzuje a zlepšuje obnovu bariéry pokožky. Po prebudení je pleť hydratovaná. Vhodný aj pre citlivý typ pleti. 

Kvôli jeho vyššej cene krém nepoužívam každý deň, ale 3-4 krát do týždňa. Striedam ho s inými krémami. Ale rozhodne vždy po jeho použití sa ráno zobudím krajšia ako večer, keď som šla spať. Funguje to. Ak mi neveríte, vyskúšajte ho! :)

 

Moje odporúčanie: 

******

 

Fajčenie

môže spôsobiť starnutie pleti, mdlú pleť, suchosť

UV žiarenie

môže spôsobiť starnutie pleti, tmavé škvrny, mdlú pleť, nejednotný povrch pleti

Nevyvážená strava

môže spôsobiť lesk pleti, nedokonalosti, mdlú pleť

Znečistenie

môže spôsobiť nedokonalosti, starnutie, scitlivenie pleti

Stres

môže spôsobiť suchosť, nedokonalosti, citlivejšiu pleť

Nedostatok spánku

môže spôsobiť mdlú pleť, opuchy, tmavé kruhy pod očami

 

Celý článok

Výber krému

16.09.2018 21:31

Ako si vybrať vhodný krém?

 

Najdôležitejším kritériom pri výbere krému je typ pleti. Preto je dôležité vedieť, či máte pleť mastnú, suchú, alebo ich kombináciu, teda zmiešanú.

Suchá pleť je matná, bez lesku. Treba ju často krémovať. Treba pri nej používať skôr mastnejšie korektory, make-upy, či krycie krémy a dať si pozor na púder, ktorý by pleť ešte viac vysušil. S púdrom preto veľmi opatrne.

Mastná pleť si vyžaduje produkty na zmatnenie pleti. Skôr tekutejšie a ľahšie krycie krémy, korektory a make-upy. Je náchylnejšia tvorbe nedostatkov pleti. Vyžaduje si pravidelnú starostlivosť a vhodné produkty.

Zmiešaná pleť je zákerná v tom, že pri nej potrebujete produkty na mastnú aj suchú pleť a naučiť sa ich vhodne kombinovať, resp. striedať podľa potreby. Väčšinou ide o T-zónu a suchšie miesta sú líca.

Okrem týchto typov pleti môžete mať ešte pleť citlivú. Teda náchylnú na červenanie, svrbenie, v prípade, že nám nesadne produkt, resp. reakcia na prostredie, jedlo, atď.

Väčšina firiem ponúka produkty pre suchú a citlivú pleť a potom produkty pre mastnú až zmiešanú pleť, čo je dosť limitujúce. Našťastie je produktov na trhu toľko, že sa dá vybrať ideálny produkt, pre každého. Len treba hľadať.

Najhoršia kombinácia je mastná a zároveň citlivá pleť. Lebo citlivú pleť nie je dobre vysušovať a preto nie sú vhodné produkty na mastnú pleť. A zároveň nevyhovujú ani produkty na citlivú pleť, ktoré na pleti vytvárajú zase mastný film.

Ja mám zmiešanú a zároveň citlivú pleť, čo je ešte komplikovanejšie v tom, že potrebujem pleť aj hydratovať, minimálne suché miesta. J Dá sa to, ale musíte si proste pripustiť, že Vám nebude stačiť jeden krém a treba ich mať naraz viac, aby ste vedeli pružne reagovať na momentálny stav pleti.

 

Základom je od jari do jesene hydratačný krém, ktorý sa dá kúpiť u väčšiny firiem v dvom variantoch a to na suchú a zmiešanú (mastnú)pleť. Krémy na suchú pleť bývajú hutnejšie a ťažšie sa vstrebávajú. Na pleti nechávajú mastnejší povlak. Pričom krémy na zmiešanú pleť sú gélovejšie a vláčnejšie, rýchlo sa vstrebávajú do pokožky. Mne vyhovujú rozhodne viac krémy na zmiešaný typ pleti.  

 

Rozdiel medzi dennými a nočnými krémami je v tom, že nočný krém býva výživnejší. Ale ja v zásade hydratačné krémy preferujem na deň a na noc skôr krémy s antioxidačným účinkom, ktoré pleť počas noci regenerujú. Rovnako na noc sú vhodné krémy proti vráskam, krémy proti pigmentovým škvrnám a ošetrujúce séra na nedostatky pleti.

 

Ráno pleť tonizujem, hydratujem a nanášam make-up. Večer pleť odlíčim a vyberiem vhodný krém, podľa aktuálneho stavu pleti. Niekedy potrebuje pleť len hydratovať, inokedy detox, alebo ošetrenie nedostatkov.

Krémy s antioxidačným účinkom sú veľmi populárne a skutočne pomáhajú. Po odlíčení pleť nechávajú dýchať a doprajú jej úľavu. Vďaka ich textúre ich preferujem v druhej polovici roka, teda od jesene do jari, hlavne počas zimy, kedy je nevhodný hydratačný krém a skôr je lepšie používať hustejšie krémy.

 

Po 30 sa mi začali vytvárať pigmentové škvrny, preto som začala preventívne používať krém proti pigmentovým škvrnám. Stačí ho používať sporadicky a výsledky nenechajú na seba dlho čakať. Pre zmiernenie existujúcich škvŕn stačí používať lokálne. Preventívne z času na čas používať na celú tvár, krk, ruky a podobne.

 

Krémy sú odstupňované aj podľa veku a tu je dobre vedieť, že kým vrásky nemáte nemusíte používať krém proti vráskam. Ale od určitého veku skôr dbať na to, aby sa vrásky tak skoro nedostavili. V tomto boji nám vedia poslúžiť práve krémy s antioxidačným účinkom, ktoré sú ako prevencia proti prvým vráskam. Netreba ich používať každý deň. Ideálne je krémy striedať.

 

Môže to znieť ako nezmysel, ale poznám ženy, ktoré si potrpia na kvalitné pleťové krémy a skutočne vekom zrejú a starnutie im pristane.

Krásna pleť je večná starostlivosť, hlavne pri citlivej a zmiešanej pleti, pri akýchkoľvek problémoch s pleťou, vrásky, atď. Závidím ženám, ktorým stačí jeden jediný krém.

 

Takže pri výbere krému je potrebné zvážiť:

  • Typ pleti (mastná, zmiešaná, suchá, resp. citlivá)
  • Textúru krému (hustejší, gélovejší)
  • Vek (20+,30+,40+,50+,60+,...)
  • Ročné obdobie (v zásade leto hydratácia, zima výživa)
  • Denná alebo nočná starostlivosť (na noc výživnejší)
  • Zloženie (ideálne sú prírodné zložky, bez parabénov)
  • Cenu J

 

Celý článok

Hydratačný krém Pupa - hydra revolution

11.03.2018 18:55

Najlepší spomedzi všetkých hydratačných krémov, ktoré som vyskúšala. Už po jedinej aplikácií aj tá najvysušenejšia pleť žiari a je hydratovaná do hĺbky. Aj napriek vyššej cene, stojí za to ho vyskúšať. Odporúčam ho najme v letných mesiacoch, kedy je pleť veľmi vysušená. 

Moje hodnotenie:

******

Celý článok

Antiperspirant YR 24h limetka

11.03.2018 18:48

Svieža vôňa, ktorá ma ráno naštartuje do úspešného dňa. Chráni 24 hodín. Obsahuje prírodné zloženie. Kúpila som si aj s voňou levandule, keď ho vyskúšam dám vedieť ;). Nesklame. 

Moje hodnotenie:

*****

Celý článok

Mark scrub

11.03.2018 18:35

Tento produkt ma vážne prekvapil. Nečakala som od neho veľa. Myslela som si, že je len zbytočné preceňovaný. Ale opak je pravdou. Veľmi aromatický peeling. Obsahuje prírodné zloženie. Vybrala som si kávový. Voňal ako šálka čerstvej kávy. Pri kontakte s pokožkou drsný ako peeling, no po opláchnutí pleť ostala jemná a hydratovaná. Akoby som použila olej. Tento produkt rozhodne predčil všetky moje očakávania. Veľkým plus je, že sa dá použiť aj na tvár a tá ostala jemnučká, až som si na ňu hneď po kúpeli zabudla dať krém, ako to robím inokedy. Teraz to totiž nie je potrebné. 

Moje hodnotenie:

******

Celý článok

Levanduľový krém na nohy

10.03.2018 20:34

Môj miláčik. Rada ho používam aj na ruky vďake jeho hydratačným vlastnostiam suché ruky aj nohy vyživuje do hĺbky a nádherne vonia. Kto miluje vôňu levandule tak neodolá. Obsahuje len prírodné zložky a hydratuje naozaj na dlho. 

Moje hodnotenie:

******

Celý článok

Nivea - maska a krém

10.03.2018 17:40

Vyskúšala som novú radu na pleť Nivea urban skin, konkrétne masku a denný krém. A musím uznať, že ma tieto produkty prekvapili. Maska dokonale pleť vyčistí a rozjasní a krém dodá potrebnú hydratáciu. Zatiaľ som mala k dispozícií len vzorky z časopisu, ale kedže sú tieto produkty za lákavé ceny určite si ich zaobstarám. 

Moje hodnotenie:

*****

Celý článok

Prírodný balzam na pery s vôňou hruška a kakao

10.03.2018 15:52

Žiaľ som ho kúpila v dopredaji a už sa nedá zohnať. Ale verím, že aj ostatné balzamy od Yves Rocher budú pery rovnako rozmaznávať, len si budem musieť zvyknúť na inú vôňu. Voňajú naozaj skvostne. Pri pohľade s perami sa balzam mení sa číry gél, ktorý pery absorbujú. Hydratuje. Dokonca ho používam vtedy, keď mám nanesený dlhotrvajúci rúž a rúž vôbec nerozmaže, len vyživý pery pod ním. Neviem ako som sa doteraz obišla bez neho. U mňa je tento balzam na pery top. 

Moje hodnotenie:

******

Celý článok

Krém proti toxínom

09.03.2018 14:19

Zatiaľ čo v letnom období nedám dopustiť na hydratačný krém. V zime je potrebné pleť viac čistiť, aj vyživovať, lebo je vystavená toxínom z prostredia a vnútri suchému teplému vzduchu a vonku zase zime a mrazu. Je ťažké nájsť ideálny krém na zimu. Ja som svoj už našla. Nedám dopustiť na krém proti toxínom od Yves Rocher 30+

 

Pleť vyčistí a vyživý v jednom jedinom kroku. Zanecháva ju jemnú a hladkú. Dokonale hydratovanú. Ideálny pod make-up. Pravidelným používaním zabránite prvým vráskam. Naviac krásne vonia. Rýchlo sa vstrebáva a netvorí mastný film. 

Moje hodnotenie:

******

Celý článok

Maybelline balzam na pery

24.02.2018 00:29

 

 

Baby lips. Nepáči sa mi, že na obale sú veľké písmená. Ale kedže táto značka je zameraná na mladé baby a medzi nimi je tento štýl trendy, je to v poriadku. Balzam mi prišiel ako darček k časopisu, ktorý mám predplatený a musím uznať, že ma veľmi prekvapil. Jemná ružová farba, hydratácia a osviežujúca mentolová príchuť. Balzam má všetko čo má mať. 

 

 

 

 

 

Moje hodnotenie:

*****

Celý článok
Záznamy: 1 - 10 zo 50
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>